bicreative.blog.hu

grafika • nyomda • web

Oreo vs. Pilóta

2015. augusztus 12. 13:09 - hellocreative

Kekszbe zárt gyönyör?

Marketing, megjelenés és felhajtás, avagy hogyan lesz egy édesség trendi, és mi köze mindehhez a bevándorlóknak?

Nyomul az Oreo! A Pilótát már régóta rágcsáljuk, nemrég azonban erőszakosan tolják az arcunkba a száz éves múltra visszatekintő Oreo keksz friss reklámjait, amik olykor egész ötletesek, máskor groteszkek, sőt, botrányt kavaróak. Akkora figyelmet követelt ki magának az Oreo, hogy kicsit átnéztük a reklámok vizuális megoldásait. Volt miből csemegézni.

oreo-daily-dunk.jpg

 

Kezdjük egy kis túlkapással! Boldog, anyján csüngő csecsemő Oreóval! Külön életet él a neten a Cheil Worldwide reklámügynökség által készített reklám, ami ellen a A Kraft Foods élelmiszer-ipari világcég hevesen tiltakozott. Számos képmegosztó oldalon látható a kép, megannyi fiktív történettel tarkítva. Magas labda, nem csoda, hogy sokan lecsapják. 

oreovspilota.jpg

Akkor jöjjenek a legismertebb plakátok! A The Martin Agency elgondolásában kicsit olyan, mintha ez a baseball sapkás csaj? vidám haláltusáját vívva széttrancsírozta volna magát egy Oreo keksz miatt. A sál érrendszerekre és belekre emlékeztet, de ez alapján tényleg ütős íze lehet.

bicreativeoreovspilota.jpg

A  két testhez tartozó azonos fej, azaz a közös Oreóval való összeforrás is ad némi aggodalomra okot.

bicreativeoreovsplitoa2.jpg

Ha tele a fejünk Oreóval, a betonutat is áttörhetjük.

bicreative_blog_hu.jpg

Itthon nemrég Oreo-szendvicsemberekkel és ingyen kóstolókkal bombázták a járókelőket. A hozzánk eljutott plakátok cuki lényekkel próbálják hangulatba hozni az édességet szeretőket. Ezek a képek a felirataikkal arra inspirálták  a Team Rednél dolgozó Magda Pétert, hogy reflektáljon aktuális politikai plakátok szlogenjeire, a bevándorlóknak szánt suta mondatok alapján készült el az alábbi kép is.

teamred_magda_peter.jpg

 

A Wonderfilled kampány a Csodával töltve szlogenre épít. Vér helyett cukrot! Elméletileg működhet. Imádtuk, ahogy fórumokon arról elmélkedtek, hogy akkor most ki énekli a reklám szövegét, Geszti Péter vagy ByeAlex?

A Pilóta is megérdemli, hogy felelevenítsük az apa-fiú viszony cukiságára rájátszó reklámját.  

 

Egy kis nosztalgia! Ez a hatvanas években gusztának számíthatott. (Ma már vintage. Filterrel kreálunk hasonló hatást...)

bicreative_blog_huoreo.jpg

 

Nem kell a dizájnt túlkapni!  Csak a lényeg, maga a termék. 

pilotabicreative.jpg

Nekünk a saját retro kekszünk valahogy még mindig jobban ízlik...

 

http://www.bicreative.hu/

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bicreative.blog.hu/api/trackback/id/tr117701048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása